Asijská specialita: SHAO YAN YO

Tak jako je celá Asie pestrá z hlediska kulturního a společenského, je neuvěřitelně rozmanitá i při pohledu přes talíře a hrnce. Jídlo je zde uměním a gastronomie filosofií, chutě jsou důvtipně smíchány a prezentace jídel velmi okázalá.

Objevte kouzlo daleké Asie, kterou máte mnohem blíž, než byste sami čekali a nahlédněte pod pokličku asijské restaurace Sweet Orient hotelu Carlsbad Plaza. Seznamte se s voňavým asijským pokrmem pod názvem SHAO YAN YO, který v sobě skrývá jemné nudličky z jehněčího filé macerované v ústřicové omáčce.

Příprava této speciality vyžaduje jisté kulinářské zkušenosti a znalosti z oblasti asijské gastronomie. Začneme tím, že jehněčí filé (svíčkovou) očistíme, nakrájíme na delší nudle a přidáme česnek, zázvor ústřicovou omáčku a bramborový škrob. K této směsi přidáme olej a necháme 10 minut odležet. Mezitím si oloupeme chřest a překrojený na polovinu ho v osolené vodě uvaříme do poloměkka.

Poté odleželé jehněčí zprudka orestujeme v rozpáleném woku, přidáme cibuli, česnek, zázvor a brokolici. Směs promícháme, zastříkneme rýžovým vínem shaoxing a podlijeme trochou vody. Celý pokrm dochucujeme tmavou a světlou sójovou omáčkou, solí, cukrem, glutasolem a rybí omáčkou. Přidáme předem uvařený chřest, vše promícháme a zakápneme sezamovým olejem. Nakonec na suché rozehřáté pánvi zvolna opražíme sezamová semínka a při podávání je sypeme na vrch pokrmu.

Pro zvýraznění barevnosti můžeme použít zvolna opékaná rajčátka, lehce dochucená solí a cukrem. Jehněčí nudličky servírujeme v kombinaci s vynikající dušenou jasmínovou rýží.

Přijměte pozvání na tuto delikatesu do Sweet Orient Restaurant a nechte se okouzlit prostředím restaurace, kde budete mít pocit, jako byste se přenesli do světa dálného východu.

Dobrou chuť vám přejí

Head Chef
Lukáš Paluskaa jeho tým

Fotografie

Newsletter

↑ nahoru