Grilované filátko z mořského vlka na víně s plněným artyčokem

Vychutnejte si exkluzivní kombinaci jedinečných chutí, které pro vás připravuje den co den francouzský šéfkuchař restaurace La Bohème Pierre Léotard se svým vynikajícím týmem.

Ingredience:

Hlavní chod:

čerstvý mořský vlk, máslo, čerstvé artyčoky, panenský olivový olej, pórek, šalotka, kvalitní bílé víno, zeleninové consomé, mořská sůl

Omáčka z červeného vína:

kvalitní červené víno, šalotka, karotka, lístky čerstvého tymiánu, demi glace, sůl, čerstvě mletý pepř

Máslo Beurre-Blanc:

světlý vinný ocet, šalotka, lístky tymiánu, čerstvé máslo, sůl

  • Připravíme si filátka z mořského vlka. Zbavíme je kostí a vložíme do lednice.
  • Z čerstvých artyčoků oloupeme svrchní okvětní lístky, vložíme na rozehřátý panenský olivový olej a opečeme do krásné zlatavé barvy. Na pánev přidáme jemně nakrájený pórek a šalotku a vše zalijeme bílým vínem a zeleninovým consomé. Směs dusíme cca 25 minut, aby nám dobře změklo artyčokové srdíčko. Srdíčko poté z pánve vyjmeme. Rozmixujeme zeleninový konfit, povaříme do jemné konzistence a dochutíme mořskou solí. Lehounkým konfitem naplníme artyčoková srdíčka.
  • Na omáčku z červeného vína potřebujeme širokou pánev, do které nalijeme kvalitní červené víno, které varem pomalu redukujeme. Přidáme nakrájenou šalotku, karotku, lístky čerstvého tymiánu a nakonec Demi glace. Vše protáhneme pomalým varem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  • Máslo Beurre-Blanc připravíme jednoduše v široké pánvi, kde necháme redukovat světlý vinný ocet s jemně pokrájenou šalotkou a lístky tymiánu. Odstavíme z ohně a do prochladlé hmoty pomalu přidáváme čerstvé máslo. Dochutíme solí a vložíme na chvíli do lednice.
  • Vychlazená filátka z mořského vlka poklademe a obložíme směsí připraveného másla a pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 6 minut.
  • Filátka servírujeme zlatavou kůží nahoru spolu s plněným zeleninovým srdíčkem, které přelijeme redukcí z červeného vína a dozdobíme snítkou čerstvé bylinky.

Přeji Vám dobrou chuť!

Pierre Léotard
Šéfkuchař restaurace La Bohème
a jeho tým

Galerie

Grilované filátko z mořského vlka na víně s plněným artyčokem

Celá galerie

Datum publikování: 15.8.2011

Newsletter

↑ nahoru