Grilované filátko z mořského vlka na víně s plněným artyčokem

Vychutnejte si exkluzivní kombinaci jedinečných chutí, které pro vás připravuje den co den francouzský šéfkuchař restaurace La Bohème Pierre Léotard se svým vynikajícím týmem.

Ingredience:

Hlavní chod:

čerstvý mořský vlk, máslo, čerstvé artyčoky, panenský olivový olej, pórek, šalotka, kvalitní bílé víno, zeleninové consomé, mořská sůl

Omáčka z červeného vína:

kvalitní červené víno, šalotka, karotka, lístky čerstvého tymiánu, demi glace, sůl, čerstvě mletý pepř

Máslo Beurre-Blanc:

světlý vinný ocet, šalotka, lístky tymiánu, čerstvé máslo, sůl

  • Připravíme si filátka z mořského vlka. Zbavíme je kostí a vložíme do lednice.
  • Z čerstvých artyčoků oloupeme svrchní okvětní lístky, vložíme na rozehřátý panenský olivový olej a opečeme do krásné zlatavé barvy. Na pánev přidáme jemně nakrájený pórek a šalotku a vše zalijeme bílým vínem a zeleninovým consomé. Směs dusíme cca 25 minut, aby nám dobře změklo artyčokové srdíčko. Srdíčko poté z pánve vyjmeme. Rozmixujeme zeleninový konfit, povaříme do jemné konzistence a dochutíme mořskou solí. Lehounkým konfitem naplníme artyčoková srdíčka.
  • Na omáčku z červeného vína potřebujeme širokou pánev, do které nalijeme kvalitní červené víno, které varem pomalu redukujeme. Přidáme nakrájenou šalotku, karotku, lístky čerstvého tymiánu a nakonec Demi glace. Vše protáhneme pomalým varem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  • Máslo Beurre-Blanc připravíme jednoduše v široké pánvi, kde necháme redukovat světlý vinný ocet s jemně pokrájenou šalotkou a lístky tymiánu. Odstavíme z ohně a do prochladlé hmoty pomalu přidáváme čerstvé máslo. Dochutíme solí a vložíme na chvíli do lednice.
  • Vychlazená filátka z mořského vlka poklademe a obložíme směsí připraveného másla a pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 6 minut.
  • Filátka servírujeme zlatavou kůží nahoru spolu s plněným zeleninovým srdíčkem, které přelijeme redukcí z červeného vína a dozdobíme snítkou čerstvé bylinky.

Přeji Vám dobrou chuť!

Pierre Léotard
Šéfkuchař restaurace La Bohème
a jeho tým

Galerie

Grilované filátko z mořského vlka na víně s plněným artyčokem

Celá galerie

Datum publikování: 15.8.2011


Přidat nový komentář




benefits of maca Glenn

23. listopadu 2016 5:51


I really love to taste French dishes. From my experiences, I think French dishes have a different kind of taste that can’t be compared with other dishes. So I am sure that French dishes have unique taste. Keep updating!

Reagovat

dish network packages Gary

21. června 2016 6:33


Thank you so much for sharing this wonderful recipe here. Actually I love cooking and I try different varieties of recipes. Here you have shared an awesome dish I guess. I am going to try this recipe. Keep sharing!

Reagovat

hotels in catalina Gajo

6. června 2016 8:07


This post on the camping hygiene in the wilderness was an interesting one. It is very true that we will need good hygiene while camping and this post shows the importance of the same. The emergency preparedness kits shared here is also good.

Reagovat

infoplatkapal.blogspot.com tatang

21. března 2016 5:01


dfrrthdh

Reagovat

perusahaan wiremesh besi baja trumanlangenheim

23. února 2016 11:45


really looking forward to read more thanks for share much thanks

Reagovat

jual cnp kanal c gording kendralamadrid

23. února 2016 11:44


you made some clear points there thank you for share here is a superb weblog

Reagovat

unp kanal u besi baja corneliusshoulta

23. února 2016 11:43


hi admin i love your blog i'm dealing with many of these issues as well information seems overwhelming

Reagovat

Distributor besi beton seluruh indonesia tonettemainard

23. února 2016 11:42


i have read fully article keep working splendid job you are a very clever person

Reagovat

Harga Stainless steel nickolascobine

23. února 2016 11:41


i'm dealing with many of these issues as well regards for helping out i liked it

Reagovat

Harga Atap Spandek leliathornbrough

23. února 2016 11:40


this inspiring me you are a very smart person where can i find out more?

Reagovat

Harga baja ringan perbatang taso martinfoote

23. února 2016 11:39


stick with it very informative post so many people will be thankful with your talking

Reagovat

Harga Atap bondek reannabaima

23. února 2016 11:38


where can i find additional information about this ? good info keep this going please

Reagovat

Harga wiremesh nickycrosland

23. února 2016 11:37


i certainly love this site absolutely written subject material thank you for share

Reagovat

Harga cnp kanal c gording simonecurd

23. února 2016 11:36


very interesting details really clean just what i was searching for

Reagovat

Pabrik Pipa Baja ignaciosiler

23. února 2016 11:35


like this blog keep functioning remarkable job lovely just what i was searching for

Reagovat

Pabrik Pipa Besi francescaschreur

23. února 2016 11:34


muchos gracias for your blog i find it amazing that you give this information for free exceptionally well written

Reagovat

Harga pipa hitam besi baja jordonruka

23. února 2016 11:33


stick with it fantastic blog article its very nice to read

Reagovat

Harga unp kanal u baristaadt

23. února 2016 11:32


your style is unique compared to other people recommended for many people impressing post

Reagovat

Zobrazené záznamy: od 1 do 20 (celkem 29)
1 | 2 | Další »

Newsletter

↑ nahoru