Grilované filátko z mořského vlka na víně s plněným artyčokem

Vychutnejte si exkluzivní kombinaci jedinečných chutí, které pro vás připravuje den co den francouzský šéfkuchař restaurace La Bohème Pierre Léotard se svým vynikajícím týmem.

Ingredience:

Hlavní chod:

čerstvý mořský vlk, máslo, čerstvé artyčoky, panenský olivový olej, pórek, šalotka, kvalitní bílé víno, zeleninové consomé, mořská sůl

Omáčka z červeného vína:

kvalitní červené víno, šalotka, karotka, lístky čerstvého tymiánu, demi glace, sůl, čerstvě mletý pepř

Máslo Beurre-Blanc:

světlý vinný ocet, šalotka, lístky tymiánu, čerstvé máslo, sůl

  • Připravíme si filátka z mořského vlka. Zbavíme je kostí a vložíme do lednice.
  • Z čerstvých artyčoků oloupeme svrchní okvětní lístky, vložíme na rozehřátý panenský olivový olej a opečeme do krásné zlatavé barvy. Na pánev přidáme jemně nakrájený pórek a šalotku a vše zalijeme bílým vínem a zeleninovým consomé. Směs dusíme cca 25 minut, aby nám dobře změklo artyčokové srdíčko. Srdíčko poté z pánve vyjmeme. Rozmixujeme zeleninový konfit, povaříme do jemné konzistence a dochutíme mořskou solí. Lehounkým konfitem naplníme artyčoková srdíčka.
  • Na omáčku z červeného vína potřebujeme širokou pánev, do které nalijeme kvalitní červené víno, které varem pomalu redukujeme. Přidáme nakrájenou šalotku, karotku, lístky čerstvého tymiánu a nakonec Demi glace. Vše protáhneme pomalým varem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  • Máslo Beurre-Blanc připravíme jednoduše v široké pánvi, kde necháme redukovat světlý vinný ocet s jemně pokrájenou šalotkou a lístky tymiánu. Odstavíme z ohně a do prochladlé hmoty pomalu přidáváme čerstvé máslo. Dochutíme solí a vložíme na chvíli do lednice.
  • Vychlazená filátka z mořského vlka poklademe a obložíme směsí připraveného másla a pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 6 minut.
  • Filátka servírujeme zlatavou kůží nahoru spolu s plněným zeleninovým srdíčkem, které přelijeme redukcí z červeného vína a dozdobíme snítkou čerstvé bylinky.

Přeji Vám dobrou chuť!

Pierre Léotard
Šéfkuchař restaurace La Bohème
a jeho tým

Galerie

Grilované filátko z mořského vlka na víně s plněným artyčokem

Celá galerie

Datum publikování: 15.8.2011


Přidat nový komentář




more info ashar

15. června 2017 12:55


Your music is astounding. You have some extremely skilled craftsmen. I wish you the best of accomplishment.

Reagovat

car from delhi to jaipur pak

9. května 2017 10:07


I was taking a gander at some of your posts on this site and I consider this site is truly informational! Keep setting up..

Reagovat

kit tattoo pak

29. dubna 2017 11:54


Decent to be going to your web journal once more, it has been months for me. Well this article i've been sat tight for so long. I require this article to finish my task in the school, and it has same theme with your article. Much obliged, awesome offer.

Reagovat

Bluetooth Speaker Promotional Item pak

15. dubna 2017 12:13


Positive webpage, where did u think of the data on this posting?I have perused a couple of the articles on your site now, and I truly like your style. You're the best and please keep up the compelling work.

Reagovat

learn more charles.ctorres00@gmail.com

25. února 2017 11:49


Your place is for definite couturier bookmarking.

Reagovat

essay help johna7870@gmail.com

23. února 2017 11:08


It’s never too late to develop your data and your contents really excite me a lot.

Reagovat

Mechanical Homework Andrew Austin

20. února 2017 12:06


I’m really impressed with your article, such great & usefull knowledge you mentioned here

Reagovat

Business Writing Service Tito Boyer

20. února 2017 11:25


 I like your working style. Your blog is so interesting and nice. You have done superb job. Thanks for sharing. 

Reagovat

Homework Assistance Ricky Rose

20. února 2017 10:55


Thanks a lot for the post. It has helped me get some nice ideas. I hope I will see some really good result soon.

Reagovat

DO My Matlab programming Homework Alison Andrew

20. února 2017 10:06


This is a great post. I like this topic.This site has lots of advantage.I found many interesting things from this site. It helps me in many ways.Thanks for posting this again.

Reagovat

Physical Layer Computer Network Project Help Alexie Alessio

20. února 2017 8:38


Thanks for the wonderful post, 
The content Which you mention in your article ITS really awesome. Its really helpful for everyone.

Reagovat

Business Management Project Help Alex neo

20. února 2017 7:50


Good going dude! The clasification is much observed and continually optimized all the way. Thanks for sharing!!

Reagovat

Finance Dissertation Help Sean Paul

20. února 2017 5:47


This is really great work. Thank you for sharing such a good and useful information here in the blog for students.

Reagovat

benefits of maca Glenn

23. listopadu 2016 5:51


I really love to taste French dishes. From my experiences, I think French dishes have a different kind of taste that can’t be compared with other dishes. So I am sure that French dishes have unique taste. Keep updating!

Reagovat

dish network packages Gary

21. června 2016 6:33


Thank you so much for sharing this wonderful recipe here. Actually I love cooking and I try different varieties of recipes. Here you have shared an awesome dish I guess. I am going to try this recipe. Keep sharing!

Reagovat

hotels in catalina Gajo

6. června 2016 8:07


This post on the camping hygiene in the wilderness was an interesting one. It is very true that we will need good hygiene while camping and this post shows the importance of the same. The emergency preparedness kits shared here is also good.

Reagovat

infoplatkapal.blogspot.com tatang

21. března 2016 5:01


dfrrthdh

Reagovat

perusahaan wiremesh besi baja trumanlangenheim

23. února 2016 11:45


really looking forward to read more thanks for share much thanks

Reagovat

Zobrazené záznamy: od 1 do 20 (celkem 42)
1 | 2 | 3 | Další »

Newsletter

↑ nahoru