Hennessy: Úcta k tradici a láska k opravdovým hodnotám

Generální ředitel společnosti Eden Group a.s. Jakov Frenkel, která spravuje hotel Carlsbad Plaza, je velkým milovníkem koňaku Hennessy. Když jej letos v dubnu pozval ředitel zastoupení Moët Hennessy v České republice Ján Kotúč na návštěvu rodinného sídla Hennessy do zámku Chateau de Bagnolet v provincii Cognac v Bordeaux, neváhal ani na okamžik: „O historii slovutného rodu Hennessy, o historii koňaků i o vše kolem výroby této znamenité značky se zajímám snad odjakživa. Navštívit oblast Cognacu, jeho nejznámější podniky a sklepy bylo mým dávným snem."

Hostitel ubytoval Jakova Frenkela přímo na překrásném a honosném sídle rodiny Hennessy. „Zámek je velice starý a typicky francouzský. Prostě chateau. Žádné zlato a třpytivé ozdoby, nýbrž velice vkusně a důstojně zařízené obydlí."

Zástupci firmy provedli Jakova Frenkela celou výrobou unikátního produktu. V palírně se přesvědčil o jedinečném způsobu výroby koňaku. Sklepní prostory jej zase ohromily svým bohatstvím. Nacházejí se v nich totiž nejstarší rezervy eaux-de-vie. „V některých demižonech jsou eaux-de vie pocházející až z roku 1800!" vzpomíná Jakov Frenkel.

V degustačním sále měl generální ředitel možnost okusit snoubící se harmonie chutí jednotlivých koňaků a v laboratoři poodhalit roušku tajemství staleté výroby luxusních koňaků Hennessy. „Velice mě potěšilo, že Hennessy zůstává věrná svým osvědčeným výrobním metodám, ať už se to týká koňaku, jeho uchovávání nebo výroby sudů. Hennessy si zachovala to nejlepší - svoji bohatou tradici a zároveň úctu k historii a vlasti. V každém okamžiku je cítit láska k Hennessy."

Jakov Frenkel se v sídle Hennessy setkal s jediným zástupcem slavného rodu, který ve společnosti Hennessy pracuje - Maurice Hennessy jej pozval na exkluzivní večeři. Zatímco Maurice pije nejraději Hennessy XO na ledu, sám Jakov Frenkel nejvíce ocení Hennessy Paradis. I když od dubna pozměnil své chuťové preference. „Po návštěvě ve Francii jsem si oblíbil cocktail Hennessy Shanghai. Stačí smíchat 1 a půl unce Hennessy, 3 a půl unce zázvorové limonády, pár kapek hořkého likéru Angostura Bitters a kousek pomerančové kůry," uzavírá vyprávění generální ředitel.

Přijměte i vy pozvání na dobrý drink – Cocktail Shanghai můžete ochutnat v našem baru Old Times.

Galerie

Návštěva v Hennessy

Celá galerie

Datum publikování: 7.8.2011

Newsletter

↑ nahoru