IKA 2016

Světová kuchařská olympiáda

IKA 2016

 

V říjnu loňského roku se opět po čtyřech letech konalo v německém Erfurtu největší setkání a klání kuchařů a cukrářů z celého světa. V kategorii Regionálních týmů nesměl chybět Executive Chef Carlsbad Plaza Medical Spa & Wellness hotelu – Lukáš Paluska, který soutěžil společně s dalšími 8 špičkovými kuchaři a cukráři, se kterými tvořili Czech Culinary Team.

IKA je nejprestižnější kulinářská soutěž konající se již od roku 1900 každé čtyři roky, tak jako klasická sportovní olympiáda. Soutěžící národy zde mají možnost představit speciality své země a tím propagovat to nejlepší z gastronomie, co mohou nabídnout v oblasti cestovního ruchu.

Czech Culinary Team si v německém Erfurtu “vyvařil“ zlatou medaili za studenou kuchyni v kategorii Regionálních týmů. Jedná se o absolutně první týmovou medaili v historii České republiky, kterou jsme v této kategorii získali. Bylo to o to větší a krásnější ocenění a překvapení, že to sám tým i přes svoji preciznost a nejvyšší nasazení do poslední chvíle nečekal. Další úspěch sklidil cukrářský výrobek Ivety Kropáčové – Tančící dům, ten získal pro Čechy další zlatou medaili.

Vystavené pokrmy hodnotilo několik komisařů, kritérii byly sladění a design, míra propracování a šíře kulinářských technik. Velké díky vysílá Czech Culinary Team svým partnerům a zaměstnavatelům, kteří jim umožňují dosáhnout tak vysokých příček.

Gratulujeme našemu Executive Chef Lukáši Paluskovi a celému týmu a budeme věřit, že na tyto olympijské úspěchy opět za 4 roky společně naváží.

 

IKA 2016 v číslech:

Zúčastnilo se 32 národních seniorských týmů, 20 národních juniorských, 59 regionálních a 20 komunitních cateringových, 85 ovocných a zeleninových řezbářů a 802 jednotlivých vystavovatelů, téměř 1500 kuchařů z 60 zemí, soutěžilo se v 18 prosklených kuchyních a připravilo se přes 7000 hotových pokrmů.

Fotografie


Přidat nový komentář




Newsletter

↑ nahoru