Jehněčí „Crispy“ několika vůní

Pravidelná návštěva hotelové kuchyně vždy poodhalí jedno ze šéfkuchařova gastronomického tajemství. Ani v tomto čísle tomu není jinak a vy se tak můžete těšit na francouzskou delikatesu 'Jehněčí „Crispy“ několika vůní'.

Základem receptu je jehněčí kýta bez kosti, kterou marinujeme v předem připravené marinádě z nakrájené kořenové zeleniny, zelené cibulky, šalotky, čerstvého zázvoru, sušených meruněk, soli, čerstvě mletého pepře, lístků čerstvého tymiánu a medu. V této směsi maso necháme nejlépe přes noc v chladničce.

Jehněčí kýtu zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Následně ji vyjmeme, přidáme kvalitní bílé víno a necháme vyvařit na sklo. Po té přidáme jehněčí fond, vývar, vložíme zpátky maso a zvolna pečeme v troubě cca 4-5 hodin. Po změknutí masa vyndáme společně se zeleninou a uchováme. Z výpeku a sušených meruněk necháme odvařit přebytečnou vodu a tento připravený základ si uchováme pro pozdější šťávičku. Maso a dušenou zeleninku si pokrájíme na drobné kostičky, přidáme sekané bylinky a balíme do „Spring Rolls“ těsta do úhledných balíčků. Těsně před servisem smažíme do zlatova.

Namočenou cizrnu vaříme do změknutí, scedíme, necháme okapat a lehce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, trochu smetany. Krátce povaříme, přepasírujeme přes hrubé síto a přidáme konfinovaná rajčata a sušené meruňky. Na konec si připravíme šťávu z předem připraveného výpeku, do kterého vmícháme malé kostičky másla. Šťávu s máslem již nesmíme vařit.

Při servisu na teplý talíř klademe doprostřed cizrnové puré, na něž klademe smažené rozpůlené jehněčí Crispy, o které opřeme jednu krásně do růžova opečenou jehněčí kotletku. Na závěr vše hezky dekorujeme krásně nazlátlou šťávou s konfinovanými meruňkami.

Pokud vás tento náš recept zaujal, přijďte Crispy ochutnat do naší restaurace La Bohème hotelu Carlsbad Plaza v Karlových Varech, kde právě pro vás tento pokrm připraví francouzský šéfkuchař, pan Pierre Léotard.

 

Dobrou chuť Vám přeje
Lukáš Paluska a jeho tým

Fotografie

Newsletter

↑ nahoru