Nejezte blbě! Aneb co skrývá náš šéfkuchař pod pokličkou…

 

Být gurmánem a požitkářem není v dnešní době přežitkem. Lidé se konečně zastavili u svých obědů, dobu večeře tráví s rodinou a přáteli a jídlo více vychutnávají. A právě pro takové milovníky dobrého jídla a ty, kteří se jeho milovníky chtějí stát, tu je každoročně pořádaný Grand restaurant festival, jehož nápaditým mottem je: „Nejezte blbě!“ či „Objevujme nové chutě, buďme gastronauty.“, a jehož součástí jsme také my, hotel Carlsbad Plaza, a to již třetím rokem.

O co že se jedná? Počátkem každého roku nejlepší šéfkuchaři naší země připravují ve svých restauracích neobyčejná menu za obyčejné ceny. Mezi mistry gastronomie patří samozřejmě i Pierre Lѐotard, šéfkuchař hotelové francouzské restaurace La Bohѐme, který opět sestavil festivalové menu jako jedinečnou kompilaci chutí a vůní.

Vaše chuťové buňky a další smysly budou laskány delikatesami v podobě macerovaného norského lososa s brokolicovým dipem s kapkou orange flowers water, doplněného o tomatový confit. Pečeného husího prsa s raviolou nadívanou husím stehýnkem s celerovým pyré a polentou s kávovým aroma. Na závěr mistrovského menu Vás čeká mandlový tarte s pošírovanou hruštičkou, domácí vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou


Nahlédněme Pierrovi pod pokličku a představme si recept na macerovaného lososa:

Filet z norského lososa maceruje v chladu 24 hodin v cukru, soli, citronové kůře, zázvoru a koření tak, aby byl uprostřed lehce narůžovělý.

Růžové rybí maso z čerstvého lososa lze dokonale skloubit s brokolicovým pyré, jež připravíme z vařené brokolice v malém množství osolené vody, kterou poté rozmixujeme do hladka a obohatíme smetanou se solí, pepřem a květinovou vodou orange flowers water. Vše doladíme dresingem z konfitované tomaty, čerstvé grepové šťávy, cukru, česneku, jemně nasekané šalotky a pažitky.

Tip šéfkuchaře: „Lososa servírujeme na čistý bílý talíř, aby pestré barvy všech ingrediencí krásně vynikly. Na střed talíře klademe filet doplněný o brokolicové pyré, pokapaný výrazným dresingem a ozdobený čerstvou bylinkou. K macerovanému lososu zakusujte nejlépe čerstvě pečenou francouzskou bagetou.“.

Zveme Vás do světa plného gurmánských zážitku do restaurace La Bohѐme, která přináší kouzlo, vášeň a um Francouzů na Váš talíř.

„Nezbývá nic jiného, než popřát dobrou chuť.“  

Pierre Leotard
Chef of La Bohѐme restaurant a jeho tým     

 

Fotografie

Newsletter

↑ nahoru