Food & Beverage Manager hotelu Carlsbad Plaza, pan Jan Žďárek, vždy směřoval k oboru gastronomie, který je mu tolik blízký. Po absolvování vyhlášeného karlovarského odborného učiliště stravování a služeb, začal svou kariéru budovat od základu. Nejprve pracoval jako číšník, poté se stal provozovatelem francouzské restaurace v nedalekém hradním městě Lokti. Za zkušenostmi z oboru gastronomie se vypravil také do okolních zemí (Německa, Rakouska a Švýcarska). Na cestách strávil celkem 5 let. Po návratu do Karlových Varů mohl hrdě stát u zrodu hotelu Carlsbad Plaza, kde se umně ujal své funkce.
1/ Pane Žďárku, které tři vlastnosti jsou pro Vás charakteristické?
Jsem společenský člověk, s maximálním nasazením a velký gurmán.
2/ Jak byste definoval Vaši funkci F&B Manager?
Komunikuji s našimi hosty, dohlížím na výběr surovin pro hotelové restaurace a bary a samozřejmě na jejich chod. Zajišťuji společenské akce jako jsou rauty a bankety. Deleguji a motivuji zaměstnance, vyřizuji administrativu.
3/ Co je na Vaší práci nejdůležitějšího?
Mým cílem je vždy vyhovět klientům, se svým týmem podávám maximální výkon pro jejich spokojenost.
4/ Jaké kuchyni dáváte Vy osobně přednost? Co je pro Vás delikatesa?
Miluji italskou kuchyni, ale nedá se říci, že jí dávám přednost. Mám rád také českou klasiku - pečenou kachnu se zelím a knedlíkem od mé maminky.
4/ Jste někdy v roli kuchaře nebo číšníka ve volném čase?
Zvládám obojí, hlavně doma. Dělá mi radost pohostit rodinu a přátele formou dobrého jídla a pití.
5/ Čemu se nejvíce věnujete, mimo Vaši práci pro hotel Carlsbad Plaza?
Na prvním místě jsou mé dvě děti a přítelkyně. A nedávno jsem také podlehl zeleným greenům, hraji golf.
6/ Co máte na své práci nejraději?
Nejraději mám situace, kdy do našeho hotelu opakovaně přijede host, který vám podává ruku se slovy, že se k nám opět moc těšil. Má funkce byla pro mě životní výzvou a já se jí chopil.