Pozvánka šéfkuchaře do restaurace Sweet Orient Japonské Shabu Shabu

Vážení hosté, kulináři, gurmáni,

dovolte, abych vás pozval na jedinečnou specialitku, kterou ochutnáte jedině v nově zrekonstruované stylové restauraci Sweet Orient hotelu Carlsbad Plaza - japonský pokrm Shabu Shabu. Připravil jej pro vás šéfkuchař Keosouvanassan Khamteum Keny se svým excelentním kuchařským týmem. Každé sousto Shabu Shabu ve vás probudí vášeň provoněnou dálkami, ochucenou exotickým kořením a rozdmýchanou esencí pálivých papriček.

Shabu Shabu je prastarou japonskou specialitou inspirovanou mongolskou kuchyní, jejíž původ sahá až do 13. století. Shabu Shabu představuje tradiční způsob vaření celého pokrmu v jediné nádobě a odkazuje k dávným vojenským manévrům, kdy se vojevůdci s kuchaři snažili co nejvíce zefektivnit stravování svého vojska. Vojáci se pravidelně shromažďovali kolem velké nádoby s vroucí vodou, do níž vkládali svůj příděl potravin, který pak po uvaření konzumovali společně s vývarem. Specialita si nakonec vydobyla vskutku odpovídající jméno – Shabu Shabu totiž údajně znamenalo „šplouch šplouch".

Nejen lahodná chuť Shabu Shabu, ale také netradiční styl servírování a vstřícnost společné konzumace delikatesy přináší hostům skutečně ojedinělý zážitek. Jsme rádi, že vám můžeme Shabu Shabu nabídnout v novém menu restaurace Sweet Orient.

Připravte se na malý vařič s autentickou japonskou nádobou plnou horkého vývaru dashi, ke které vám naservírujeme mořské řasy, misku s vybranými asijskými nudlemi, tence nakrájené plátky masa a čerstvou zeleninu. Je jen na vás, jakou delikatesu si připravíte a čím svůj chutný vývar vyladíte. Na dotažení chuti jednotlivých soust vám nabídneme celou řadu výborných omáček.

Už nyní vám přeji dobrou chuť a těším se na setkání v naší orientální hotelové restauraci vždy plné unikátních chutí!

Lukáš Paluska
Executive Chef

Galerie

Pozvánka šéfkuchaře do restaurace Sweet Orient Japonské Shabu Shabu

Celá galerie

Datum publikování: 9.8.2011

Newsletter

↑ nahoru