Vážení hosté, kulináři, gurmáni,
dovolte mi, abych Vás dnes návštěvou naší asijské restaurace Sweet Orient zavedl na krátký výlet do dalekých východních zemí!,!
V tomto gurmánském stánku vládne šéfkuchař pan Keosouvanassan Khamteum Keny, který pro Vás ochotně připraví nejrůznější speciality, z nichž na Vás dýchne vůně exotických koření a pálivých papriček.
Kai Ke Shu
Omytá čerstvá kuřecí prsíčka nakrájíme na jemnější nudle, lehce osolíme a necháme chvíli ležet při pokojové teplotě.
Očištěnou papriku, žampiony, mladou cibulku, česnek nakrájíme na jemné nudličky, květák očistíme a rozebereme na malé růžičky
Asijskou pánev Wok (nebo těžkou litinovou pánev) necháme rozpálit na prudkém ohni a přidáme lžíci slunečnicového oleje, na kterém zprudka orestujeme kuřecí nudličky.
Když kuřecí nudličky zezlátnou, přidáme do pánve všechnu předem připravenou zeleninu a vše dále na prudkém ohni restujeme.
Do takto orestované směsi přidáme loupané kešu oříšky, špetku cukru, čerstvě drcený pepř a nakonec dle libosti najemno nakrájené červené chilli papričky.
Přilijeme směs silného drůbežího consomé, ústřicové tmavé i světlé sojové omáčky a vše společně mírně prohřejeme.
Nakonec celou směs lehce zahustíme bramborovým škrobem namočeným ve studené vodě.
Dochutíme solí a cukrem a podáváme nejlépe s čerstvě vařenou jasmínovou rýží nebo asijskými nudlemi.
A nyní již, dobrou chuť !
Lukáš Paluska
Executive Chef a jeho tým