Recept šéfkuchaře

Vážení hosté, kulináři, gurmáni,

dovolte mi, abych Vás dnes návštěvou naší asijské restaurace Sweet Orient zavedl na krátký výlet do dalekých východních zemí!,!

V tomto gurmánském stánku vládne šéfkuchař pan Keosouvanassan Khamteum Keny, který pro Vás ochotně připraví nejrůznější speciality, z nichž na Vás dýchne vůně exotických koření a pálivých papriček.

Kai Ke Shu

Omytá čerstvá kuřecí prsíčka nakrájíme na jemnější nudle, lehce osolíme a necháme chvíli ležet při pokojové teplotě.

Očištěnou papriku, žampiony, mladou cibulku, česnek nakrájíme na jemné nudličky, květák očistíme a rozebereme na malé růžičky

Asijskou pánev Wok (nebo těžkou litinovou pánev) necháme rozpálit na prudkém ohni a přidáme lžíci slunečnicového oleje, na kterém zprudka orestujeme kuřecí nudličky.

Když kuřecí nudličky zezlátnou, přidáme do pánve všechnu předem připravenou zeleninu a vše dále na prudkém ohni restujeme.

Do takto orestované směsi přidáme loupané kešu oříšky, špetku cukru, čerstvě drcený pepř a nakonec dle libosti najemno nakrájené červené chilli papričky.

Přilijeme směs silného drůbežího consomé, ústřicové tmavé i světlé sojové omáčky a vše společně mírně prohřejeme.

Nakonec celou směs lehce zahustíme bramborovým škrobem namočeným ve studené vodě.

Dochutíme solí a cukrem a podáváme nejlépe s čerstvě vařenou jasmínovou rýží nebo asijskými nudlemi.

A nyní již, dobrou chuť !

Lukáš Paluska
Executive Chef a jeho tým

Galerie

Recept šéfkuchaře

Celá galerie

Datum publikování: 7.8.2011


Přidat nový komentář




Newsletter

↑ nahoru