Recept šéfkuchaře: Balotýnka z divokého kuřátka

 


Executive Chef Lukáš Paluska Vás již tradičně zve do našich restaurací na ochutnávku našich vybraných specialit. Tentokrát nahlédneme do francouzské restaurace “La Bohème“, kde jsme pro Vás připravili Balotýnku z divokého kuřátka nadívaného masovou nádivkou se zeleninou, doplněnou omáčkou z červeného vína a bramborovo–mrkvovou Cromesqui.

Příprava balotýnky z divokého kuřátka
Za pomoci folie, na kterou položíme síť z vepřové bránice, připravíme balotýnky. Na síťku poklademe maso z kuřecích stehen a okořeníme, přidáme čerstvý tymián, který do masa uvolní své typické aroma. Jako další vrstvu zvolíme předem připravenou fašírku z rozmixovaných rozinek, anglické slaniny, čerstvé zeleniny, česneku, šalotky, čerstvých bylinek, pár kapek koňaku a kuřecích prsou. Díky síťce a folii vše zarolujeme do balotýnky, kterou následně dokonale propečeme na másle. Máslo dodá pečené balotýnce lahodnou chuť a vůni.

Příprava omáčky z kvalitního červeného vína
Kvalitní červené víno na ohni zredukujeme, přidáme kuřecí kosti, česnek a karotku, necháme zabarvit a přilijeme silný kuřecí vývar. Přivedeme k varu a zredukujeme, dochutíme solí, cukrem a pepřem. Před podáváním zahustíme a zjemníme oříškem másla.

Příprava Cromesqui
Brambory a mrkev v páře uvaříme do měkka, poté propasírujeme, přidáme máslo, zeleninu, jemně nasekanou šalotku, kvalitní olivový olej a špetku soli. Z hmoty za pomoci folie uválíme válečky a v mrazu necháme ztuhnout. Po ztuhnutí naporcujeme na stejnoměrné medailonky, které klasicky obalíme a před servírováním dozlatova smažíme.

Spojení tradičního kuřátka a chutné masové fašírky odlehčují zeleninové medailonky Cromesqui, plnou chuť dodává omáčka z červeného vína. Tato symfonie chutí, barev a vůní potěší každého gurmána. Executive Chef se svým týmem Vám přejí, „Bon appétit“ a příjemné posezení v hotelové restauraci “La Bohème“.

 

Fotografie

Newsletter

↑ nahoru