Recept šéfkuchaře: Karamelový dortík v popcornové krustě

 

Vítejte v pravidelné rubrice Recept šéfkuchaře, ve které Vám tentokrát Pierre Léotard pootevře dveře do kuchyně francouzské restaurace La Bohème, kde připravuje své delikatesy. Také se celou večeři těšíte na její závěr, na pomyslnou třešničku na dortu, kdy Vás čeká jako poslední chod desert? V tom případě je následující recept na neodolatelný karamelový dortík přesně pro Vás.

Začněme přípravou karamelového dortíku. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem a do vzniklé lehké pěny přidáme smetanový karamel a přivedeme pod bod varu. Do směsi poté přidáme želatinu a po zchladnutí přimícháme nadýchaný vaječný sníh s cukrem, vytvořená hladká hmota se ve formě vloží na 24 hod do mrazáku. Dále si z čerstvého mléka, smetany, másla a cukrovinek Bubble gum, které svaříme a tím si vytvoříme základ pro zmrzlinu. K ostatním ingrediencím přidáme ještě 5 vaječných žloutků a cukr, směs zchladíme a následně za pomoci zmrzlinovače připravíme zmrzlinu. Základ pro sladkou karamelovou omáčku bude jak jinak než z cukru a glukózy, smetany, oříšku másla a semínek z vanilkového lusku. Vše za tepla rozmícháme v hladkou omáčku. Blížíme se do finále – popcornovou krustu připravíme z pražené kukuřice a zlatého karamelu, které společně necháme ztuhnout a poté rozmixujeme na nejvyšší stupeň.

Spojením vláčného dortíku se zmrzlinou Bubble gum, jejíž chuť si každý z nás pamatuje z dětství, vznikne neuvěřitelná a výjimečná symbióza sladkých chutí. Naprostý vrchol tvoří popcornová krusta a sladká karamelová omáčka – prostě úžasná třešnička na dortu příjemného večera v restauraci La Bohème hotelu Carlsbad Plaza. 

Pokud se Vám při pouhém čtení receptu na Karamelový dortík bouří chuťové buňky, ukojte své chutě v hotelové restauraci La Bohème, kde pro Vás tuto sladkou tečku vykouzlí šéfkuchař Pierre Léotard se svým týmem.

La Bohème… a rázem se ocitnete ve sladké Francii! Bon appétit!

 

Fotografie

Newsletter

↑ nahoru