Recept šéfkuchaře: Konfit z novozélandského jehněčího s bramborovo-šafránovou kroketou

Právě jste zavítali do naší pravidelné a oblíbené rubriky Recept šéfkuchaře. Prostřednictvím článků představujících vždy jednu vybranou specialitu Executive Chefa pana Lukáše Palusky zabrousíme do tajů kuchařského umění, přivoníme si ke každé surovině i k výslednému pokrmu.

Jdeme na to, čeká nás výtečné novozélandské jehněčí z nově připravovaného menu francouzské restaurace La Bohème.

  • Jehněčí plec pokrájenou na kostky zprudka orestujeme a dáme stranou. Do výpeku z masa přidáme nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, cibuli a orestujeme do krásné zlatohnědé barvy. Do hrnce vrátíme zpět jehněčí kostky, vše zalijeme masovým fondem a lehce dusíme do úplného změknutí. Následně dušené maso rozmačkáme vidličkou a vzniklou šťávu plnou chutí a neodolatelného aroma z konfitovaného masa slijeme.
  • V tuto chvíli přichází na řadu jehněčí koleno, které připravíme stejným způsobem, avšak maso z něj nebudeme rozmačkávat a krájet, ponecháme jej ve své přirozené celistvosti. Veškerý výpek, tedy všechnu chuť a vůni, lehce okořeníme a zjemníme oříškem francouzského másla.
  • Ve smetaně s pár snítky pravého šafránu uvaříme brambory, ze kterých po vychladnutí za přispění vejce, soli a čerstvě mletého pepře vytvarujeme pěkné krokety. Ty můžeme buď upéci v troubě nebo po obalení strouhankou smažit v rozpáleném oleji. 

Základem pro servírování jehněčího je vždy předem ohřátý talíř, na který pomocí tvořítka klademe jehněčí konfit, jež ozdobíme libovým kouskem masa z kolínka a vše doplníme šafránově zbarvenými bramborovými kroketami.

Executive Chef Lukáš Paluska a jeho celý tým Vás srdečně zve na nezapomenutelné chuťové zážitky v restauraci La Bohème a doporučuje k jehněčímu listový špenát či růžičkovou kapustu. Tato zelenina s jehněčím masem utvoří ještě vyšší požitek z vynikajícího jídla a oslní dokonalou souhrou chutí nejen Vaše chuťové pohárky, nýbrž i zrak zajímavou barevnou kompozicí.

Fotografie


Přidat nový komentář




niche relevant backlinks alberetin232@gmail.com

23. listopadu 2016 8:21


SEO Professional experienced in link building. With my techniques I can help you to get your desired rankings. 100% white hat and 100% ethical professional. If you have any problem with my service so please feel free message me.

Reagovat

shivay total collection amar

6. října 2016 8:10


food you like

Reagovat

showbox for pc kemy

5. července 2016 12:01


That cash was earned just to sweeten the deal even further to have an incredible time making things.

Reagovat

dr driving 2 kemy

5. července 2016 12:00


I myself have earned around one-thousand USD over my Second Life profession by creating content with 3D demonstrating, texturing, and coding abilities - that sums to take change over the time of six years, obviously, be that as it may it's one-thousand dollars in any case.

Reagovat

bus simulator 2015 kemy

5. července 2016 12:00


There's truly undoubtedly Second Life gives an imaginative situation path wealthier than Entropia's. Its substance era frameworks empower clients to create and offer substance to different clients for less contrasted with the expense of one mining test in EU (or even free, depending), and the deficiency of any hardcoded gameplay mechanics implies Second Life o6ffers complete autonomy without the need of a sizable venture.

Reagovat

directv packages Annie

29. června 2016 13:00


I like cooking very much. I am very much interested to cook very different types of foods, so I have the habit of searching for new recipes. Here you have given recipes of different dishes. The photo of dishes given here is good.

Reagovat

directv packages http://www.compareutilities.info

29. června 2016 12:58


I like cooking very much. I am very much interested to cook very different types of foods, so I have the habit of searching for new recipes. Here you have given recipes of different dishes. The photo of dishes given here is good.

Reagovat

Good Nutrition Sapphire

22. června 2016 9:03


The trouble with always trying to preserve the health of the body is that it is so difficult to do without destroying the health of the mind.

Reagovat

Dietary Guidance Veronica

22. června 2016 9:02


It is true that Health is a state of complete physical, mental and social wellbeing, and not just the absence of disease or infirmity.

Reagovat

Healthy Eating Gillian

22. června 2016 9:01


Poor health is not caused by something you do not have, it is caused by damaging something that you already obtain. Good Health is not something that you need to get, it is something you already have if you do not damage it.

Reagovat

Nutrition 101 Ceciela

22. června 2016 8:59


Individuals who are always striving for good health are like misers who are hoarding a treasure which they do not have the spirit enough to enjoy.

Reagovat

Avoid Nutrient Deficiency Alexandra

22. června 2016 8:58


Our body is a well organized machine for living, that is its nature. Let life go on unhindered and let it defend itself, it will do better than if you restrict it with useless remedies.

Reagovat

Nutrition Review Rosemary

22. června 2016 8:57


When it comes down to eating healthy and exercising regularly, there is no such thing as I will begin tomorrow. Actually it is tomorrow that is the disease.

Reagovat

kotak net banking nsk

22. června 2016 8:19


Don’t make a girl fall for you if you have no intention of catching HER.

Reagovat

bob net banking nsk

22. června 2016 8:13


Never laugh at your wife’s choices… you’re one of them …

Reagovat

citi bank net banking nsk

22. června 2016 8:08


Never laugh at your wife’s choices… you’re one of them

Reagovat

idbi bank net banking nsk

22. června 2016 8:04


People with high ego and unnecessary attitude deserves the standing ovation of the tallest finger…

Reagovat

vijaya bank net banking nsk

22. června 2016 8:01


There is no market for YOUR EMOTIONS, so never advertise your FEELINGS just display YOUR ATTITUDE.,.

Reagovat

obc net banking nsk

22. června 2016 7:57


Silence is the best answer to a Fool

Reagovat

uco bank net banking nsk

22. června 2016 7:53


If you don’t like my attitude then stop talking to me.

Reagovat

Zobrazené záznamy: od 1 do 20 (celkem 76)
1 | 2 | 3 | 4 | Další »

Newsletter

↑ nahoru