Recept šéfkuchaře: Parmezánový koláček

 

Šéfkuchař Lukáš Paluska a jeho špičkový tým opět představují jednu ze svých delikates, kterou si připravili pro hotelové hosty. Tentokráte se jedná o “Parmezánový koláček nadívaný kuřecím frikasé a cibulovou marmeládou“. Tuto výtečnost Vám v následujících řádcích představíme v celé své kráse.

Parmezánový koláček vypracujeme z hladké mouky smíchané s jemně nastrouhaným parmezánem, špetkou mořské soli a změklým máslem. Následně vypracované těsto bude díky mouce, máslu a šikovným kuchařovým rukám úžasně hladké. 
Čerstvá kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, ochutíme solí a pro silnější aroma čerstvě mletým pepřem. Orestujeme a v krémové smetaně dusíme, do směsi přidáme pórek a dle vlastní chuti přidáme sůl a bylinky. Můžeme přidat čerstvé bylinky, které v kuřecím frikasé rozvinou své aroma a pokrm tak obohatí vonnými silicemi.
Na cibulovou marmeládu použijeme na kostičky pokrájenou cibuli a jemnou šalotku. Na panenském olivovém oleji kostičky orestujeme, ochutíme tmavým Balsamicem, které následně necháme odvařit.  
Vymazanou a vysypanou formičku prsty vykládáme parmezánový těstem. Ode dna skládáme vrstvu po vrstvě. Nejprve cibulovou marmeládou, poté kuřecím frikasé a jako pokličku použijeme opět těstíčko. Vše dozlatova upečeme v předehřáté troubě na 160°. Klasická vytříbená chuť a pastva pro oči, určitě ochutnejte!  

Šéfkuchař Lukáš Paluska se svým týmem Vás tentokráte zve do “Bon Soir Café“, kde si můžete slaný koláček vychutnat. „Těšíme se na Vaši návštěvu a přejeme dobrou chuť.“

 

 

 

Fotografie

Newsletter

↑ nahoru