Z nabídky barů: Champagne

“Umírám. Již dlouho jsemnepil šampaňské.“

Anton Pavlovič Čechov

Ve výjimečných chvílích si připijeme sklenkou šampaňského. Věděli jste však, že názvem Champagne se pyšní jen nejlepší šumivé víno z malebné oblasti Champagne, nacházející se v severovýchodní Francii? Pouze toto věhlasné šumivé víno je pravým šampaňským, které vzniká mícháním tří odrůd vinné révy, kterými jsou Pinot Noir, Pinot Meunier a Chardonnay.

Vinná réva je v oblasti Champagne pěstována dlouhá staletí, přesněji od 1. století našeho letopočtu. Dříve však nemělo toto výjimečné víno svůj současný název. Pro šampaňské se v historii používaly názvy 'sparkling' či 'brisk wine'.

 Roční produktivita francouzského Champagne je v průměru neuvěřitelných 180 milionů lahví pravého šampaňského. Při výběru šampaňského posuzujeme převážně typ, barvu a původ. Šampaňská vína jsou rozdělována podle stupně sladkosti: Extra-brut (extra suché) / Brut (suché) / Extra dry/Sec (suché) / Demi sec (polosuché) / Doux (sladké).

Jaká teplota při servírování je nejvhodnější? Teplota při servírování je velmi důležitá, šampaňské servírujeme vychlazené na 6° až8°C. Optimální teplota ve sklenici činí9°C. Čím je šampaňské starší, tím by měla být teplota vychlazení vyšší. Velmi stará šampaňská vína servírujeme vychlazená až na14°C, což je ideální sklepní teplota.

Vychutnejte si i Vy v našich restauracích a barech pravé šampaňské. Hotel Carlsbad Plaza nabízí bohatou a vytříbenou nabídku předních značek šampaňského, mezi které patří například celý druhový sortiment Moët & Chandon nebo Louis Roederer. Dále Veuve Clicquot brut, Taittinger, Ruinart, Piper Heidsieck a další…

Navštivte proto některý z hotelových barů, či restaurací, objevte osobitou chuť pravého šampaňského a obyčejný večer se stane neobyčejným.

Fotografie

Newsletter

↑ nahoru