Z našich barů

Z našich barů


Pozvánka na cocktail

 
Co budete dělat dnes večer? Poradíme Vám, přijďte si Váš večer zpříjemnit do nočního baru Old Times hotelu Carlsbad Plaza a vychutnejte si osvěžující cocktail. A jak to všechno začalo? Zavřete oči, právě se nacházíte v zákulisí amerických barů na konci 18. století…
Někdo se jistě již pozastavil nad vznikem samotného názvu cocktail, zřejmě nejpravděpodobnější je anglický původ slova cock´s tail = kohoutí ocas. Podle pověr se právě kohoutí ocas používal při míchání dnes již tak oblíbených míchaných nápojů, a aby toho nebylo málo, i Francouzi přišli s vlastní verzí původu slova, a to Coquetel = pohárek na vejce, jež používal lékárník Antoine Peychaud pro servírování drinků v New Orleans.
Prvním profesionálem ve svém oboru byl Jerry Thomas, přezdívaný Professor a považován za otce amerického mixování.  Ten míchal tak jedinečné cocktaily, že i znaveného zlatokopa postavily na nohy. Velkou slávu se svým uměním zažil, když jednomu ze zlatokopů připravil cocktail tak ďábelský, že za něj byl odměněn hroudou zlata.
Živnou půdou pro míchané nápoje byla bezesporu americká prohibice v roce 1919. Samotný alkohol se nemohl ani vyrábět, ani prodávat, a o to více se samozřejmě vyráběl a prodával. Vznikly tedy tajné bary, avšak kdo se chtěl napít a nebýt načapán, musel si počínat velmi obezřetně. Od šeptání sedících je taky odvozen název těchto tajných barů „speakeasies“. Navzdory všemu se barmanství vehementně ujalo na Kubě, která se stala jedním velkým barem pro Ameriku.
A který cocktail si dáte u nás v Old Times baru?
 
 
 
 
NEGRONI
4 díly     Ginu
2 díly     Campari bitter
1 díl        Cinzano bianco
Kůra z pomeranče na ozdobu
 
Všechny přísady vložíme na ledovou drť do šejkru, dobře promícháme a poté přelijeme do ledem naplněné sklenice. Zdobíme kůrou z pomeranče.
 
FRENCH 75
4 díly     Koňaku
1 díl        cukrového sirupu
2 díly     citronové šťávy
Spirála z citronové kůry, dolít šampaňským
 
Všechny ingredience s výjimkou šampaňského vložíme do šejkru a řádně promícháme. Poté přelijeme do sektové flétny a dolijeme šampaňským a ozdobíme spirálou z citronové kůry.
 
LONG ISLAND ICE TEA
4 díly     vodky
2 díly     ginu
2 díly     světlé tequily
2 díly     světlého rumu
1 díl        créme de menthe
4 díly     citronové šťávy
1 lžička cukru, plátek limety, dolít Colou
 
Vše kromě Coly vlijeme do šejkru, promícháme a přelijeme na led do vysokého thumbleru.
Dolijeme Colou a ozdobíme plátkem limetky.

 

Fotografie

Newsletter

↑ nahoru