Za Sushi už nemusíte až do Japonska

V neskutečně pestré asijské kuchyni má jistě své čestné místo originální a jedinečný produkt japonského souostroví. Málokdo ví, že Sushi v doslovném překladu znamená „kyselá rýže". Sushi je tradičním a klasickým japonským pokrmem, připravovaným zejména ze syrových mořských ryb, ale také z krevet, sépií, chobotnic, či nejrůznějších druhů mušlí. Tuto specialitu je možné tvořit také za pomoci mnoha dalších surovin, kterými jsou například avokádo, okurka, listový špenát, ředkev, dýně, bambus, houby či vejce. Do celého světa se Sushi rychle rozšiřuje nejen pro svou specifickou chuť, ale hlavně díky blahodárným účinkům na lidské zdraví, protože jeho konzumace je nejlepším zajištěním dostatečného přísunu mastných kyselin, jódu, proteinů a minerálů.

Za vznikem Sushi stojí přes tisíc let stará metoda kvašení, které v sedmém století využívali lidé v jižní Asii. Japonští kuchaři si poté osvojili podobný postup. Do rýže balili nasolené rybí maso, které se tak mělo zakonzervovat. Rýži samotnou původně nikdo nejedl. Po čase si ale všimli, že obě potraviny dohromady chutnají skvěle, a tak vznikl pokrm, který japonskou kuchyni proslavil po celé planetě.

Během dlouhé historie si každá část Japonska vytvořila své místní výborné Sushi speciality. Některé z receptů si udržely svou podobu, jiné byly upraveny pro uspokojení moderní civilizace.

Na skvělé Sushi nemůžeme samozřejmě zapomenout ani v hotelu Carlsbad Plaza, a proto bychom Vás rádi pozvali do naší stylové asijské restaurace Sweet Orient, kde je pro Vás každý den připravena bohatá nabídka více než 25 druhů čerstvého lahodného Sushi, které vzniká pod rukama vynikajícího laosského šéfkuchaře pana Kennyho Khamteuma Keosouvansana. Nenechte si ujít jeho gastronomická kouzla a harmonickou atmosféru restaurace Sweet Orient.

Rezervace: 352 441 194

Galerie

Sushi

Celá galerie

Datum publikování: 7.8.2011

Newsletter

↑ nahoru